Velkommen til GAVEN Aalborg

GAVEN Aalborg er et julehjælpsprojekt, hvor borgere i Aalborg Kommune kan søge om en god julegave til deres børn.

Alle godkendte ansøgere inviteres til et hyggeligt, hjerteligt og julet uddelingsarrangement lørdag den 9. december i Bethaniakirken Aalborg. Man kan komme og gå som det passer, men erfaringen viser, at mange slår sig ned om de julepyntede borde og nyder en kop kaffe og får en snak med en venlig frivillig, mens børnene får mulighed for at kreere en julegave til deres forældre.

Til dig der vil have hjælp til en gave 

I Danmark oplever mange familier og enlige forsørgere at være ramt på deres privatøkonomi eller stå i en uoverskuelig livssituation. Det fylder meget – specielt ved højtider – og julen er ingen undtagelse. Det kan være hårdt at komme gennem juletiden, specielt når det ser ud til, at resten af Danmark har en fest.

Derfor ønsker vi at give glædens gave videre og være til opmuntring for mennesker i vores by, som netop oplever, at julen er en svær tid.

Er du forælder og har et lavt rådighedsbeløb eller er i en trængt situation, kan du ansøge GAVEN. Du kan i vores gavekatalog finde en god selvvlagt julegave til dit barn eller to af dine børn.

Det er desværre ikke længere muligt at ansøge i 2023. Der åbnes igen for ansøgninger i uge 43 2024.

Til dig der vil støtte GAVEN

I år har GAVEN kørt i 5 år. I 2022 uddelte vi gaver til 300 børn fra 181 familier. Mange af de familier vi møder gennem GAVEN deltager, efter eget ønske, senere i kirkens aktiviteter, som danner grundlag for nye relationer og fællesskab.

Mange støtter GAVEN – private, fonde og firmasponsorerer. Og der skal lyde en stor TAK til alle, der er med til at glæde et barn gennem GAVEN.

Er du virksomhedsejer, og ønsker du at være med til at tage et socialt ansvar, kan du sponsere et beløb til GAVEN, som du har fradrag for i din virksomhed. Du får samtidig mulighed for at få firmaets logo på denne side (se længere nede). Send en mail til os på gaven@bethania.dk – så bliver du kontaktet med yderligere information om dine muligheder.

Hvem står bag?

Bag GAVEN står Bethaniakirken i Aalborg – en frikirke under Evangelisk Frikirke Danmark. Mere info på https://bethania.dk/

Ofte stillede spørgsmål til GAVEN

Hvad menes med udtrykket "livsudfordringer"?

Udover et lavt rådighedsbeløb, kan livet stramme på andre områder. Det kan for eksempel være brudte relationer, dødsfald i familien eller sygdom. Med GAVEN håber vi at kunne bringe et lysglimt ind i det, som kan opleves svært.

Jeg har 2 børn, som jeg ønsker at søge gaver til. Kan jeg søge i samme skema eller skal jeg lave to ansøgninger?

Man kan godt søge gaver til 2 børn i samme skema. I dette tilfælde skriver man begge børns navne og alder og noterer 2 ønsker pr. barn.

Kan jeg vælge andre gaver end dem på gavesiden?

Da vi har lavet en specialaftale med vores leverandør, er det kun gaverne på gavesiden, som kan vælges.

Kan jeg bytte gaven eller få pengene retur?

Gaverne kan hverken byttes eller returneres.

Hvordan modtager jeg gaven/gaverne?

Efter ansøgningsfristen gennemgås alle ansøgninger og senest efter 10 dage får du svar om dit barn kan få en gave. Bliver din ansøgning godkendt, inviteres du og din familie til et gaveuddelingsarrangement i Bethaniakirken Aalborg lørdag d. 9. december 2023.

Det er vigtigt, at du dukker op denne dag, da det er den eneste mulighed, vi har for at overdrage dig den ansøgte gave.

Har du ikke mulighed for at komme, kan du sende en stedfortræder med en kopi af din legitimation og godkendelsesmailen.

Tidspunkt og adresse findes i godkendelsesmailen.

Hvorfor skal min ansøgning vurderes?

Da vi har begrænset kapacitet til at uddele julegaver i Aalborg, er det desværre ikke alle ansøgninger, vi kan imødekomme, hvilket kræver en vurdering og prioritering af ansøgningerne. Derfor er det vigtigt, at du beskriver din situation for os, så vi kan få et realistisk indblik i din livssituation.

– “Det var en stor fornøjelse for os alle i familien og mest for mine børn, som blev meget glad for de gaver de har fået.”

– “Jeg er meget taknemmelig for at kunne været med i dag, og min datter blev meget glad for sin gave, som hun havde ønsket sig. Vi havde en rigtig hyggelig og sjov dag, hvor vi fik oplevet en masse. Min datter var især glad for alle de små begivenheder og konkurrencer I havde opstillet, hvor hun fik mulighed for at dekorere et julelys og vinde slim, som hun jo er så glad for.”

– “Tak for alt det I har gjort for os. Det var en stor fornøjelse for os alle i familien og mest for mine børn, som blev meget glad for gaverne.”

– “Vi er utrolige taknemmelige for den fine julehjælp vi har modtaget. Min søn blev utrolig glad for gaven. I havde sørget for en masse fine aktiviteter som både børn og forældre fik glæde af. Min søn fik ansigts maling – han blev til en spiderman! Kæmpe hit. Han fik lov til at dekorere et julelys med pynt og fik fanget nogle fisk. Hvor var det fint, at I havde sørget for kaffe, kage og andre godter! Jeres medarbejdere var søde og kom godt rundt til de forskellige mennesker der var. Tusinde tak for en god oplevelse.”

– “Mange tak for et kærligt og dejligt arrangement. Skønt at se glade og smilende børn og voksne, og mærker en varm og kærlig atmosfære. Min datter hyggede sig meget til arrangement og er meget glad for sin gave. Kærlig hilsen en lykkelig mor.”

SPONSORER & SAMARBEJDPARTNERE

Du kan også være med til at hjælpe

Er du interesseret i et sponsorat, kontakt Bjarne Andersen på 25114775 eller gaven@bethania.dk.

Støt GAVEN på MobilePay 70539 (Bethaniakirken) mrk. ”GAVEN”.

Du kan også scanne QR-koden.

TAK for din støtte.

Det er ikke længere muligt at søge for 2023

Har du spørgsmål vedrørende GAVEN kan du sende det til gaven@bethania.dk